buitenlandse recepten
Geplaatst: 27-10-2012 19:38
.Hier het recept van Caldo;
Nodig: stuk hamvlees ,bijv.hips of varkenslapjes,spaanse worstjes ,ik koop ze bij de poulier maar ik denk dat ze ook bij turkse winkels te koop zijn of in spaanse voedingswinkels,
stukjes kip ,mag pootje of filet of drumsticks zijn .Ik reken ongeveer voor ieder een stukje per vlees soort naar keuze.'Kikkererwten mag uit pot of blik mag ook vers , dan wel weken een avond van te voren,6 grote aardappelen en een witte kool.vandaag heb ik ook linzen er in gedaan maar hoeft niet.Je kunt ook spitskool of groene kool gebruiken.
Neem extra grote pan en doe al het vlees in de pan ,even in de worstjes met een vork prikken zodat de sappen in de soep komen en vul 3/4 de pan met water ,zeezout en 2 soeptabletten naar smaak toevoegen .Als je verse linzen gebruikt kunnen die er ook bij. als je opgewelde kikkererwten gebruikt ook nu erin doen.
Snij dan de kool in stukken en schil de aardappels en snij ook in stukken
Laat het vlees goed doorkoken en doe dan de kool erbij.als de kool gaat slinken de aardappels ook erbij .
spoel de linzen en kikkererwten als je uit pot gebruikt even laten meekoken ,ik laat het altijd op een zacht vuurtje ongeveer half uurtje staan .Je kunt er stokbrood bij nemen maar hoeft niet dit eten voet genoeg ,als je overhoudt ,op een koele plaats met een schijne deksel op de pan laten staan en niet te lang opwarmen .eet smakelijk en succes
Nodig: stuk hamvlees ,bijv.hips of varkenslapjes,spaanse worstjes ,ik koop ze bij de poulier maar ik denk dat ze ook bij turkse winkels te koop zijn of in spaanse voedingswinkels,
stukjes kip ,mag pootje of filet of drumsticks zijn .Ik reken ongeveer voor ieder een stukje per vlees soort naar keuze.'Kikkererwten mag uit pot of blik mag ook vers , dan wel weken een avond van te voren,6 grote aardappelen en een witte kool.vandaag heb ik ook linzen er in gedaan maar hoeft niet.Je kunt ook spitskool of groene kool gebruiken.
Neem extra grote pan en doe al het vlees in de pan ,even in de worstjes met een vork prikken zodat de sappen in de soep komen en vul 3/4 de pan met water ,zeezout en 2 soeptabletten naar smaak toevoegen .Als je verse linzen gebruikt kunnen die er ook bij. als je opgewelde kikkererwten gebruikt ook nu erin doen.
Snij dan de kool in stukken en schil de aardappels en snij ook in stukken
Laat het vlees goed doorkoken en doe dan de kool erbij.als de kool gaat slinken de aardappels ook erbij .
spoel de linzen en kikkererwten als je uit pot gebruikt even laten meekoken ,ik laat het altijd op een zacht vuurtje ongeveer half uurtje staan .Je kunt er stokbrood bij nemen maar hoeft niet dit eten voet genoeg ,als je overhoudt ,op een koele plaats met een schijne deksel op de pan laten staan en niet te lang opwarmen .eet smakelijk en succes